De afgelopen jaren heeft MLC een aantal mooie projecten in Azië uitgevoerd in verschillende sectoren. Om haar klanten in dit werelddeel goed te kunnen bedienen en haar business hier verder uit te bouwen heeft zij besloten om een vestiging te openen in Hong Kong. Dit kantoor is gericht is op de regio Asia Pacific.

Xian Huang

Om de vestiging in Hong Kong goed op te zetten is MLC Asia Pacific een samenwerking aangegaan met Xian Huang.

Xian heeft verschillende rollen bekleed binnen de management consulting- en FinTech wereld. Sinds 2012 werkt en woont hij in Hong Kong met zijn vrouw en kinderen. Hij weet wat er speelt binnen de (lokale) FS markt en is betrokken geweest in verschillende digitale transformatie programma’s bij top tien banken.

Xian zal voor MLC Asia een sterke fundering leggen, om de internationale ambities van het bedrijf te realiseren. Dit betekent het vergroten van de consulting business, sturing geven aan het lokale consulting team en als engagement manager optreden bij de klant.

De Aziatische FS markt is erg dynamisch. Er zijn verschillende bewegingen gaande die grote invloed hebben op de markt. Een voorbeeld hiervan is de verruimende regelgeving binnen de Greater Bay Area (GBA), dat nieuwe kansen biedt voor banken en verzekeraars om hun producten af te zetten in China. Maar ook veranderende verwachtingen vanuit de eind-klant op het gebied van toegang, gemak en self-service/self-control. En natuurlijk ook de toetreding van nieuwe (digitale) spelers binnen Retail en SME banking in Hong Kong, Singapore en (binnenkort) Maleisië, dat geeft de traditionele spelers een enorme “kick up the bum”.  Xian ziet binnen dit speelveld uitstekende kansen voor MLC om klanten te ondersteunen in hun change ambities en zich te positioneren als Digitale Proces Transformatie experts.

Samenwerking Software AG

Het huidige succes van MLC in Azië is mede afkomstig van de samenwerking met onze partner Software AG. De afgelopen jaren heeft MLC, zowel in Nederland als in Azië, mooie projecten samen met Software AG uitgevoerd. Samen hebben wij het Enterprise management systeem Aris geïmplementeerd. De  kracht van MLC zit in het vertalen van businessvraagstukken naar de best sluitende oplossing in het Aris-systeem. Samen met Software AG zien we veel kansen om met elkaar op te trekken in projecten en om nieuwe opdrachten binnen te halen.

MLC

MLC is hét adviesbureau op het gebied van Customer Excellence. Wij helpen organisaties met vraagstukken op het gebied van klanttevredenheid, operational excellence en duurzaam In Control. MLC realiseert hierbij oplossingen door middel van digitale proces transformatie. Samen met onze klanten transformeren wij de organisatie naar een digitale procesomgeving waarbij de mens weer in zijn kracht staat. MLC is een expert boetiek van circa 30 consultants die actief is in diverse sectoren; financiële dienstverlening, retail, industrie, overheid en woningcorporaties. De kracht van MLC is haar innovatieve vakmanschap gekoppeld aan het continue leveren van toegevoegde waarde. Hierbij is MLC gecommitteerd om samen met de opdrachtgever een blijvend resultaat te neer te zetten.

  • Neem contact op

  • Xian Huang
  • Management Consultant
  • Contact