Xian Huang

Management Consultant

Om de vestiging in Hong Kong goed op te zetten is MLC Asia Pacific een samenwerking aangegaan met Xian Huang.

Xian heeft verschillende rollen bekleed binnen de management consulting- en FinTech wereld. Sinds 2012 werkt en woont hij in Hong Kong met zijn vrouw en kinderen. Hij weet wat er speelt binnen de (lokale) FS markt en is betrokken geweest in verschillende digitale transformatie programma’s bij top tien banken.

Xian zal voor MLC Asia een sterke fundering leggen, om de internationale ambities van het bedrijf te realiseren. Dit betekent het vergroten van de consulting business, sturing geven aan het lokale consulting team en als engagement manager optreden bij de klant.

De Aziatische FS markt is erg dynamisch. Er zijn verschillende bewegingen gaande die grote invloed hebben op de markt. Een voorbeeld hiervan is de verruimende regelgeving binnen de Greater Bay Area (GBA), dat nieuwe kansen biedt voor banken en verzekeraars om hun producten af te zetten in China. Maar ook veranderende verwachtingen vanuit de eind-klant op het gebied van toegang, gemak en self-service/self-control. En natuurlijk ook de toetreding van nieuwe (digitale) spelers binnen Retail en SME banking in Hong Kong, Singapore en (binnenkort) Maleisië, dat geeft de traditionele spelers een enorme “kick up the bum”.  Xian ziet binnen dit speelveld uitstekende kansen voor MLC om klanten te ondersteunen in hun change ambities en zich te positioneren als Digitale Proces Transformatie experts.

Verder praten? Neem dan contact op met Xian.

Projecten