Klanten, toezichthouders en aandeelhouders roepen al geruime tijd om transparantie. Maar hoe toon je aan dat jouw risicobeheersing in orde is? Hiervoor is een duidelijk normenkader nodig, met daarin de belangrijkste risico’s, wettelijke vereisten, beleid en beheersmaatregelen. Wij helpen dit normenkader op te stellen en te integreren met de interne processen, zodat iedereen ziet wat van hem of haar wordt verwacht. En je continu blijft verbeteren. Zo ben je, zoals wij dat noemen: Continu in Control!

Transparante bedrijfsvoering

model-in-control-jpgEen continu verbeterende organisatie is zich bewust van de impact van de risico’s in de organisatie en kan anticiperen op de mogelijke gevolgen. Het systeem van interne beheersing helpt de organisatie bij het definiëren van de standaard, het bewaken van de risico’s in de bedrijfsvoering en het veranderen én verbeteren van de manier van werken. Dit proces wordt continu doorlopen, zodat een zelflerende en zelfsturende organisatie ontstaat.

Wat we doen

Fundament

Samen stellen we een gemeenschappelijk beeld op van riscobeheersing. We zorgen dat een beheerste bedrijfsvoering onderdeel is van het DNA.

Integratie

Wij brengen samen met de organisatie de bedrijfsprocessen en -doelstellingen in kaart. We identificeren de risico’s en beheersmaatregelen en stellen normenkaders vast.

Monitoring

We ontwikkelen een feedbackloop die (bij)sturing mogelijk maakt. Verbeterpotentieel maken we voor iedereen zichtbaar.

Opleiden

Wij dragen onze kennis en vaardigheden over door het aanbieden van (op maat) opleidingen en coaching. Check onze opleidingen binnen de MLC Academy.

Onze cases

Verder praten?

Is jouw organisatie al Continu In Control? Wij denken graag mee over hoe risicobeheersing voor jouw organisatie verder kunnen optimaliseren.