Akansel Özgören en Tom van Buuren zijn in januari 2021 gestart met het Digital Proces traineeship bij MLC. In deze blog vertellen ze waarom ze hebben gekozen voor dit traineeship en blikken ze terug op hun eerste maand bij MLC als trainee.

Waarom hebben jullie voor dit traineeship gekozen?

Tom:

Na mijn studie was ik op zoek naar een mooie uitdaging, al snel wist ik dat een traineeship  de uitdaging was die ik zocht. Ik heb toen gezocht naar traineeships van verschillende organisaties, ik hou van werken in een dynamische omgeving en de mogelijkheid om opdrachten te doen bij verschillende organisaties sprak mij ook erg aan.

Daarom ben ik uitgekomen op een traineeship binnen de consultancy wereld. Mijn zoektocht bracht mij al snel bij het Digital Proces traineeship van MLC. Ik werd enthousiast van de aanpak van MLC, een sterke focus op de verbinding van mens tot mens.

Vanuit deze verbinding helpt MLC organisaties groeien. Tijdens de gesprekken kwam ik er achter dat MLC authenticiteit erg waardeert, je krijgt de ruimte om jezelf te zijn en samen met een talent coach werk je aan je eigen ontwikkeling.

Akansel:

Tijdens mijn studie had ik de ambitie om de consultancywereld in te stappen. Een traineeship leek mij een logische keuze. Bij een traineeship word je namelijk in korte tijd klaargestoomd met benodigde trainingen zodat je snel kan starten met de eerste opdracht bij een klant.

Door mijn interesse in business proces management en data analyse kwam ik een vacature tegen van het traineeship bij MLC. Wat mij vooral inspireerde om voor dit traineeship te kiezen is het feit dat je bij MLC met een boost aan je carrière als consultant kan beginnen. Ik kreeg de kans om aan mijn persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling te werken door middel van trainingen en kennissessies op het gebied van business process management, data science, lean, agile en adviesvaardigheden.

Dat ik al in mijn eerste maand mocht starten aan een uitdagende opdracht bij een klant was ook een reden waarom ik gekozen heb voor het traineeship bij MLC.

Hoe hebben jullie de eerste maand bij MLC ervaren?

Tom:

De eerste maand van het traineeship was erg intensief en tegelijkertijd heel leuk. In januari 2021 zijn we bij MLC gestart met 4 trainees, door de toen geldende corona maatregelen hebben we vanuit huis moeten werken en leren. Maar door de vele digitale kopjes koffie met alle collega’s voelde ik me al snel thuis binnen MLC. De eerste maand stond in het teken van trainingen en cursussen, ik heb mijn green belt certificaat mogen halen en ook de opleiding tot scrum master heb ik succesvol afgerond. Daarnaast werd er veel tijd besteed aan werken aan soft skills zoals adviesvaardigheden, effectief presenteren en social selling. Deze trainingen en skills hebben mij erg geholpen bij mijn eerste klus bij een internationale FMCG organisatie.

Akansel:

Bij MLC voelde ik me al vrij snel thuis. Door mijn nieuwe collega’s werd ik goed ontvangen en kreeg ik de mogelijkheid om (digitaal) een kopje koffie te drinken om zo kennis met elkaar te maken. Zo nam ik ook deel aan mijn eerste digitale donderdagmiddagborrel. Tevens kon ik bij vragen contact opnemen met mijn collega’s.

De kennis die ik vergaarde tijdens de trainingen in de eerste maand paste ik direct toe bij mijn eerste opdracht. Mijn eerste opdracht voerde ik uit bij een internationale Retailorganisatie. Naast de trainingen en mijn opdracht, werkte ik ook samen met Tom aan een praktijkcasus voor een woningcorporatie waarbij wij onze data science skills direct konden toepassen.

Jouw carrière ook een vliegende start geven?

Heb je interesse gekregen in het traineeship van MLC? Neem contact op met Akansel of Tom. Direct solliciteren kan ook de vacature voor het traineeship vind je hieronder.

  • Neem contact op

  • Tom van Buuren
  • Proces Consultant
  • Contact
  • Neem contact op

  • Akansel Özgören
  • Proces Consultant
  • Contact