Business Consultants Raun en Anniek zijn op hun eerste opdracht gestart bij de Belastingdienst als procesontwerper/procesbeschrijver. Ze zijn net afgestudeerd en erg blij dat ze hun eerste opdracht bij een mooie, grote en complexe organisatie zoals de Belastingdienst mogen doen. Daarom hebben ze voordat ze begonnen op de opdracht een intensief trainingsprogramma bij MLC gevolgd, waarin ze veel kennis hebben opgedaan wat ze nu toe kunnen passen in hun opdracht. Hieronder vertellen Raun en Anniek over hun eerste opdracht bij de Belastingdienst.

Onze eerste opdracht is een opdracht waarbij wij de werkprocessen voor het dienstonderdeel MKB bij de Belastingdienst in kaart brengen. Dit doen wij door de processen te modelleren, te documenteren en de risico’s en beheersmaatregelen van het proces in kaart te brengen.

De eerste werkweek bij de Belastingdienst bestond voornamelijk uit het leren kennen van het projectteam en het meekijken en denken over het in kaart brengen van de werkprocessen. Hierdoor hadden wij beiden ruimte om naast het in kaart brengen van processen ook andere werkzaamheden op te pakken.

Raun: “Ik merkte al snel op dat er ruimte was om het team ondersteuning te bieden op het gebied van Project Management. Ik doe dit door het maken van een jaarplanning, ondersteunen in de rapportage aan het MT door middel van een dashboard en de administratie van de processen te verbeteren. Ik voelde me aangesproken om het projectteam en de Belastingdienst hierin te ondersteunen, omdat ik projectmanagement leuk vindt en er ervaring mee heb”.

Anniek: Ik richt me voornamelijk op het beschrijven van de werkprocessen. Daarnaast heb ik een kritische houding als het gaat over de efficiëntie van de manier van werken. Dit bespreek ik met het team en hierdoor kunnen er besluiten genomen worden ten aan zien van de werkwijze waardoor er meer uniformiteit komt. Daarnaast denk ik mee over de communicatie van het project naar de rest van de organisatie, het dashboard en het in kaart brengen van de risico’s en beheersmaatregelen”.

We hebben beiden een goede start kunnen maken bij de Belastingdienst na het intensieve trainingsprogramma bij MLC. Wij konden al snel meedraaien in het projectteam en vinden het allebei leuk om een frisse blik te werpen op verbeteringen in de opdracht en onze expertise te bieden waar nodig.

Wil je meer weten over hoe het is om als trainee te starten bij MLC óf wat wij allemaal doen bij de Belastingdienst? Neem dan contact op met Raun of Anniek.

  • Neem contact op

  • Corstiaan de Wit
  • Senior Consultant
  • Contact
  • Neem contact op

  • Anniek van Langevelde
  • Proces Consultant
  • Contact