Goede datakwaliteit is een waardevol bezit voor jouw organisatie. Door datakwaliteit te benaderen vanuit een business perspectief, ben je in staat bedrijfsprocessen te optimaliseren en klantbediening te verbeteren. Dit helpt jouw organisatie om de basis op orde te krijgen voor de digitale transformatie.

Verhogen datakwaliteit

datakwaliteit MLCHet verhogen van de datakwaliteit is geen eenmalige oefening, maar heeft constante aandacht nodig. Datamanagement ligt in onze visie in het verlengde van procesmanagement. De eigenaren van de processen zijn ook de eigenaren van de data. Van ieder proces is bekend welke data nodig is en aan welke eisen het moet voldoen. Pas als je dit goed voor elkaar hebt, kan je de datakwaliteit verder verhogen.

Download het e-book Digitale Procestransformatie voor meer informatie over datakwaliteit als randvoorwaarde voor digitale transformatie.

Wat is goede datakwaliteit?

Bij de meeste organisaties is er op het vlak van datakwaliteit nog veel te doen. In de praktijk veroorzaakt een gebrekkige datakwaliteit een groot deel van het handmatige werk in de processen. Een goede datakwaliteit leidt tot:

  • Bedrijfsprocessen foutloos en zonder verspillingen verlopen. Op deze manier levert datakwaliteit een goede basis voor Process Automation.
  • Bedrijfsprocessen goed te managen zijn. Een goede datakwaliteit maakt goede infrastructuur met stuurdata mogelijk om Process Intelligence uit te voeren.
  • De beschikbare data een actuele en betrouwbare bron is om verbeteringen en innovaties uit te voeren met Process Analytics.

Roadshow over Digitale Procestransformatie

MLC gaat ‘on the road’ met een Roadshow over Digitale Procestransformatie. Benieuwd wat Digitale Procestransformatie betekent voor jouw organisatie? Wij komen graag bij jouw organisatie langs met onze Roadshow. Kosteloos en vrijblijvend! Meer

Wat we doen

Verkennen

We verkennen samen de mogelijkheden van Datakwaliteit binnen jouw organisatie en voeren een korte proof-of-concept uit. We ondersteunen jouw organisatie bij het opstellen van een business case.

Ontwikkelen

We helpen jouw organisatie bij het ontwikkelen van de competenties voor het verbeteren en managen van datakwaliteit. Dit doen we met onze opleidingen en door coaching-on-the-job. Niet de tools, maar procesverbetering staat centraal.

Aanpakken

Vanuit jouw business-vraagstuk kijken we welke bijdrage datakwaliteit kan leveren. Wij nemen het gehele project uit handen nemen of werken nauw samen op de onderdelen waar dat nodig is.

Onze cases

Ons kenniscentrum

Verder praten?

Hoe breng je de datakwaliteit van jouw organisatie naar een hoger niveau? Wij denken graag mee.