Process intelligence gebruikt de data uit de processen in jouw organisatie om te sturen op de doelstellingen van jouw processen. Dit kan alleen met goede datakwaliteit en het gebruik van stuurinformatie uit de data. Van een reactieve manier van sturen met de traditionele management rapportages naar het ontdekken van verbeterpotentieel! Process Intelligence is één van de vier pijlers in het kader van Digitale Procestransformatie.

Managementrapportages: een reactieve manier van sturen

Process intelligence MLCDe managementrapportages die veel organisaties in de praktijk nog gebruiken zijn over het algemeen periodiek, kijken terug naar wat er gebeurd is in het verleden en geven slechts informatie over vooraf gedefinieerde uitkomsten. Dit is een recept voor een reactieve manier van sturen op het afwijken van ‘de norm’. Ga je aan de slag met Process Intelligence, dan ontdek je het verbeterpotentieel!

Process Intelligence: meer data, meer mogelijkheden

De afgelopen jaren veranderen de mogelijkheden om data te gebruiken in snel tempo. Er zijn steeds betere instrumenten ( zoals Celonis) beschikbaar, er is veel meer data en de huidige generatie computers kan goed overweg met beide. Als je de juiste instrumenten en het juiste talent weet in te zetten kun je de sturing binnen jouw organisatie en daarmee de voorspelbaarheid van de uitkomsten een ‘enorme boost’ geven.

Process Intelligence helpt om veel meer nuttige informatie uit de beschikbare data te halen, waardoor de informatievoorziening en sturing effectiever en efficiënter worden. Als de Datakwaliteit van de organisatie op orde is en de parameters voor de sturing worden gekozen vanuit een klant-, business- en procesperspectief, is er voor de meeste organisaties veel te winnen.

Lees het e-book Digitale Procestransformatie over hoe Process Intelligence ingezet kan worden als één van de vier pijlers  in het kader van de digitale transformatie.

Hulpmiddelen en tools voor Process Intelligence

process management dashboardDoor het neerzetten van een goede basis, leveren self-service BI-tools als Power BI, Tableau en QlikView, veel meer op dan ze nu in de praktijk doen: een actueel en bruikbaar inzicht van de operationele en tactische performance van de bedrijfsprocessen en de effecten die dit heeft op het sentiment van klanten en de resultaten. Met hulpmiddelen als Celonis zijn op basis hiervan Process Mangement dashboards te bouwen die inzicht geven in het verloop van het proces, inclusief de bottle-necks.

Arizona Scenic Drive. Driving Down the Road During Scenic Summer Sunset. Summer Trip.

MLC gaat ‘on the road’ met een Roadshow over Digitale Procestransformatie. Benieuwd wat Process automation betekent voor jouw organisatie? Wij komen graag bij jouw organisatie langs met onze Roadshow. Kosteloos en vrijblijvend! Meer

Wat we doen

Verkennen

We verkennen samen de mogelijkheden van Process Intelligence binnen jouw organisatie en voeren een korte proof-of-concept uit. We ondersteunen jouw organisatie bij het opstellen van een business case.

Ontwikkelen

We helpen jouw organisatie bij het ontwikkelen van de competenties voor het verbeteren en managen van Process Intelligence. Dit doen we met onze opleidingen en door coaching-on-the-job. Niet de tools, maar procesverbetering staat centraal.

Aanpakken

Vanuit jouw business-vraagstuk kijken we welke bijdrage Process Intelligence kan leveren. Wij nemen het gehele project uit handen nemen of werken nauw samen op de onderdelen waar dat nodig is.

Verder praten?

Hoe kun je Process Intelligence inzetten? Wij denken graag mee.