Aron van Stiphout en Sebastiaan Kort zijn in januari 2021 gestart met het Digital Proces traineeship bij MLC. In deze blog vertellen waarom ze hebben gekozen voor dit traineeship en blikken ze terug op hun eerste maanden bij MLC als trainee.

 

Wat is anders dan je van tevoren had verwacht aan werken bij MLC? ?

Sebastiaan:

De snelheid waarmee je al meedoet aan een echte opdracht, zonder dat je in het diepe wordt gegooid. Traineeships zijn soms vrij strak ingedeeld in fases. Denk hierbij aan de opleidingsfase, waarna je een x aantal maanden bij afdeling y wordt neergezet, vervolgens wordt geplaatst bij wéér een andere afdeling voor 6 maanden enzovoorts. Bij MLC is er ruimte om je voorkeur aan te geven aan welk vakgebied jou goed ligt en – uiteraard afhankelijk van beschikbaarheid – hier invulling aan te geven onder begeleiding van een senior collega. Extra denkvermogen kan altijd goed worden gebruikt en zo kun je als trainee snel meedoen met de praktijk: een soort learning-by-doing. Dat geeft een fijn gevoel en is bovendien goed voor je ontwikkeling.

Aron:

Ik had een formele, zakelijke sfeer verwacht, maar dat valt gelukkig echt mee. Bij vergaderingen met belangrijke klanten trekken we wel een overhemd aan, maar eigenlijk is dat het ook. Verder zijn we als consultants onder elkaar ontzettend informeel en persoonlijk betrokken. Al onze collega’s, van mede-trainees tot Managing Partners, zijn altijd benaderbaar en bereid om te helpen. Mijn eerste klus deed ik samen met een senior collega, maar eigenlijk deden we het als gelijken en werd mijn mening en visie altijd serieus genomen. Die platte hiërarchie vind ik erg prettig werken, en komt mijn persoonlijke groei ten goede.

Welke ambitie heb je het afgelopen jaar kunnen waarmaken?

Sebastiaan:

Ik wilde graag meer leren over de aanpak van vraagstukken waarbij data de bron is voor de onderbouwing van keuzes. Het afgelopen jaar heb ik kunnen ondersteunen bij Process Mining opdrachten waarin aan de hand van data onderzocht wordt welke verbeteringen er mogelijk zijn. Kort gezegd traceren we aan de hand van een zogenaamd ‘digitaal logboek’ problemen en kansen. Het is gaaf om deze relatief nieuwe tools te gebruiken, de werking uit te leggen aan anderen en deze resultaten bespreken met de betrokkenen om te laten zien wat je met hun eigen data kan realiseren.

Aron:

Ik denk dat voor mij de eerste grote horde het zelfstandig uitvoeren van een opdracht was. Afgelopen paar maanden heb ik zelfstandig op klus bij Rituals mogen zitten en daar mijn eigen toegevoegde waarde kunnen leveren. Natuurlijk wel ondersteund door collega’s, maar tegelijkertijd voelt dat wel als mijn kindje. Daar ben ik heel erg blij mee, en ik zie echt dat ik daardoor in minder dan een jaar tijd al ontzettend gegroeid ben in zelfverzekerdheid, professionaliteit en inhoudelijke kennis.

Jouw carrière ook een vliegende start geven?

Heb je interesse gekregen in het traineeship van MLC? Neem contact op met Sebastiaan of Aron. Direct solliciteren kan ook de vacature voor het traineeship vind je hieronder.

  • Neem contact op

  • Sebastiaan Kort
  • Proces Consultant
  • Contact
  • Neem contact op

  • Aron van Stiphout
  • Proces Consultant
  • Contact