Begin januari zijn Thomas Teunissen, Jannique Brokelman, Daphne Wijnants, Raun Hogenkamp en Anniek van Langevelde gestart met het traineeship bij MLC. In dit artikel blikken zij terug op hun eerste maand bij MLC door middel van een aantal scherpe vragen.

Beschrijf aan de hand van één woord wat voor beeld je nu van MLC hebt?
Anniek: Ik kies het woord ‘familiair’. De indruk die ik tot nu toe van MLC heb, is dat het een bedrijf is waarbij de medewerkers omkijken naar elkaar. Iedereen staat er voor open om zijn of haar collega’s te helpen en de relatie tussen de medewerkers is belangrijk.
Jannique: Op basis van afgelopen is mijn eerste ingeving “Groei”. Groei in verbetering en optimalisatie voor de klanten waar MLC voor werkt, maar ook op persoonlijk vlak. Er is veel aandacht voor jou als persoon en de punten waarin jij wil groeien. Een voorbeeld hiervan is de manier waarop MLC met talent coaches werkt in de organisatie.

Waarom heb je gekozen voor een traineeship in de consultancy wereld?
Raun: Tijdens mijn bachelor International Business heb ik veel geleerd over het internationale bedrijfsleven en heb ik mezelf ontwikkeld tot een economisch goed onderlegde allrounder. Ik heb een sterke passie heb voor het oplossen van problemen, omdat je zo een bedrijf kunt helpen groeien en mee kunt helpen aan hun succes.
Daarnaast haal ik veel plezier uit het contact met klanten en vind ik het sociale aspect erg leuk. Het traineeship van MLC voorziet mij van een groot gevarieerd pakket aan trainingen die mij helpen groeien als consultant en klaarstomen om het werkveld in te gaan.
Thomas: Ik heb hiervoor gekozen, omdat ik bij mijn eerste baan graag veel diverse ervaringen op wil doen. Hiermee bedoel ik meerdere bedrijven zien, verschillende soorten opdrachten doen en mezelf breed ontwikkelen. MLC biedt deze mogelijkheden via hun traineeship aan en geeft je de ruimte om je breed te oriënteren, bijvoorbeeld op gebied van change management of juist de technische data kant. Zo heb je de ruimte om te kijken wat echt bij jou past.

Wat zou je graag willen leren in het traineeship bij MLC?
Jannique: Tijdens het traineeship wil ik graag leren hoe je een goede adviseur kan zijn. Tot nu toe zijn het de trainingen over change management en Agile werken geweest die mij het meeste aanspreken. We krijgen ook de kans om ons Scrum Master en Lean Green Belt certificaat te halen. In de toekomst zou ik graag bedrijven willen helpen met het continu verbeteren om ons samen te kunnen focussen op welke groei zij kunnen behalen.
Anniek: Tijdens het traineeship zou ik graag meer leren over Business Proces Management. Ik ben heel nieuwsgierig naar het in kaart brengen en modelleren van processen. Hierdoor hoop ik mijn analytisch vermogen en praktijkgerichte aanpak te combineren. Daarnaast hoop ik te leren over Agile Foundation en Lean gedachtengoed. Ik hoop affiniteit te krijgen met deze manier van werken en dit ook daadwerkelijk in de praktijk toe te passen.

Hoe is het traineeship tot nu toe bevallen?
Thomas: Ik kan me nog steeds goed herinneren dat ik startte bij MLC en de dag daarna al mijn intakegesprek had voor een passende opdracht. Ondanks dat ik op een ietwat ongebruikelijke datum startte, werd ik al snel bijgespijkerd op verschillende onderwerpen via trainingen vanuit de MLC Academy.
Zo leer je snel de ins en outs van MLC kennen en kan je dit gelijk toepassen in een opdracht in de praktijk. Daarnaast wordt er aangeraden om je te verdiepen in een scala aan onderwerpen die zowel ‘hot’ zijn binnen MLC als in de praktijk en je hierin te certificeren. Zo maak je toch net het verschil in de arbeidsmarkt door dat extraatje in jezelf te investeren.
Daphne: Sinds januari 2022 ben ik gestart bij MLC als Trainee Business Consultant. Sindsdien ben ik vooral bezig om mezelf te verdiepen in MLC, kennis te maken met alle collega’s en het volgen van trainingen en cursussen. Deze trainingen worden intern door collega´s gegeven, waardoor er nooit een tekort is aan concrete praktijkvoorbeelden. Het feit dat er ook aandacht besteed wordt aan je soft skills als consultant vind ik een leerzame aanvulling. De cultuur binnen MLC biedt alle ruimte om zelf richting te geven aan je groeipad. Samen met je coach werk je aan zowel je persoonlijke als professionele doelen. Kortom, een veelzijdige basis zodat je snel kan starten met de eerste opdracht bij een klant.

Wil jij ook groeien als consultant en klaargestoomd worden voor het werkveld?
Ben je klaar om je carrière een vliegende start te geven bij MLC? Neem contact op met Thomas, Jannique, Daphne, Raun of Anniek. Direct solliciteren op het traineeship kan ook via de vacature op de website van MLC.

 • Neem contact op

 • Jannique Brokelman
 • Proces Consultant
 • Contact
 • Neem contact op

 • Thomas Teunissen
 • Proces Consultant
 • Contact
 • Neem contact op

 • Corstiaan de Wit
 • Senior Consultant
 • Contact
 • Neem contact op

 • Daphne Wijnants
 • Proces Consultant
 • Contact
 • Neem contact op

 • Anniek van Langevelde
 • Proces Consultant
 • Contact