Afgelopen september zijn Hester Boogaard, Kevin Sprong en Lieke Meinema gestart bij MLC. Wij vroegen aan hen hoe zij hun start ervaren hebben.

Waarom heb je gekozen voor MLC?

Kevin: Bij een eerdere werkgever kreeg ik de mogelijkheid om verschillende projecten op te mogen zetten. Een onderdeel hiervan was de organisatie zo efficiënt mogelijk in te richten, zodat processen soepel verlopen. Hier wilde ik mij verder in ontwikkelen, om ook andere bedrijven te kunnen helpen bij procesgeoriënteerde vraagstukken. Een job in de consultancy vond ik passend en al snel kwam ik bij MLC uit als potentiële nieuwe werkgever. Na een eerste kennismakingsgesprek bleek dat MLC en ik een goede match waren en ben ik begonnen in de rol van consultant.

Hester: Als accountmanager binnendienst heb ik mij bij mijn vorige werkgever beziggehouden met het vastleggen en verbeteren van processen binnen de afdeling. Ik vond dit erg leuk en interessant om te doen en wilde me daarom in mijn carrière meer gaan richten op procesoptimalisatie. Ik ben toen op zoek gegaan in de consultancy branche en MLC sprak me hierin erg aan vanwege de informele werksfeer en de focus op de persoonlijke ontwikkeling van de consultants.

Lieke: Bij mijn vorige werkgever heb ik ervaring opgedaan met processen inrichten en verbeteren. Na 5,5 jaar gewerkt te hebben voor die werkgever, merkte ik op dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Ik keek ernaar uit mijzelf weer in het diepe te gooien. Mijn interesse voor (het verbeteren van) processen was gewekt maar ik wist nog niet zeker in welke branche ik aan de slag wilde gaan. Daarom is MLC voor mij de juiste keuze geweest. Via MLC kan ik voor verschillende opdrachtgevers werken en zo een kijkje nemen in allerlei keukens. Dat én het fijne en positieve contact onderling tussen collega’s maken het werken voor MLC voor mij zo interessant en leuk.

 

Hoe was je eerste maand?

Kevin: De eerste maand bij MLC was een interessante maand. Ik heb in deze periode veel verschillende trainingen gevolgd en werd gekoppeld aan een talentcoach. Tijdens de eerste maand startte ik ook direct bij mijn eerste opdrachtgever, waardoor ik eigenlijk bij twee organisaties tegelijkertijd aan het integreren was. Dit was uitdagend, maar ook erg leuk omdat ik op die manier de opgedane kennis direct in de praktijk kon toepassen. Mijn collega’s zijn erg behulpzaam en er hangt een goede sfeer op kantoor. Wanneer je vragen hebt, staan er altijd collega’s klaar om je te helpen. Samen met mijn talentcoach zal ik de aankomende periode werken aan een persoonlijk ontwikkelplan, zodat ik ook na de basistrainingen actief bezig blijf met mijn persoonlijke ontwikkeling. Al met al was het ontvangst als een warm bad, waarbij de persoonlijke ontwikkeling en ambitie als adviseur centraal staan.
Hester: De eerste maand bij MLC was zeer leerzaam vanwege alle trainingen die gegeven werden. Het was een goede voorbereiding op de opdracht, aangezien ik een maand later pas zou beginnen bij de opdrachtgever. Wat ik ook erg leuk vond, was dat de trainingen gegeven werden door mijn MLC collega’s. Hierdoor leerde ik ze direct kennen. Je merkt ook dat de sfeer binnen de organisatie open is en dat iedereen behulpzaam is naar elkaar toe. Dat vind ik dan ook erg leuk binnen MLC en dat hoopte ik ook terug te zien toen ik er kwam werken.

Lieke: Leerzaam en leuk! In de eerste maand kwam er veel nieuwe informatie op mij af. Op 1 september startte ik bij MLC én Rabobank. De eerste maand stond daarom voornamelijk in het teken van alle informatie absorberen en dit een plekje (proberen te) geven in het grotere geheel. Met hulp van alle fijne collega’s, bij MLC en Rabobank, ervaar ik stap voor stap steeds meer grip.

Waar zie je jezelf over een half jaar?

Kevin: Over een half jaar zie ik mijzelf als een procesadviseur die zich zowel in de diepte als in de breedte verder ontwikkeld heeft om zo goed mogelijk advies aan opdrachtgevers te blijven geven. Daarnaast zou ik het op termijn interessant vinden om mij steeds meer te verdiepen in verandermanagement.

Hester: Op dit moment ben ik vooral bezig om me meer te specialiseren op het gebied van procesmanagement en risicomanagement tijdens mijn opdracht. Daarbij wil ik me ook meer gaan richten op Lean. Ik zie mezelf daarom over een half jaar als een specialist op deze drie gebieden. Wellicht komen daar nog meer gebieden bij.

Lieke: Na een half jaar verwacht ik nog steeds met plezier rond te lopen bij MLC en Rabobank. Ik hoop dat ik op dat moment mijn werkzaamheden bij Rabobank wat meer eigen te hebben kunnen maken. De wereld van Rabobank (afdeling W&R) is complex en het vraagt geduld om dit te begrijpen. Daar kijk ik wel naar uit!

 • Neem contact op

 • Hester Boogaard
 • Proces Consultant
 • Contact
 • Neem contact op

 • Kevin Sprong
 • Proces Consultant
 • Contact
 • Neem contact op

 • Lieke Meinema
 • Proces Consultant
 • Contact