Zelf aan de slag met Customer Experience & Process Mining

Ieder half jaar organiseert MLC met haar consultants een Kennisconferentie. Afgelopen weekend was het onderwerp Customer Experience & Process Mining.

Op vrijdagochtend vertrokken alle consultants naar Haarlem voor twee dagen inhoud & plezier. Iedere keer wordt de kennisconferentie georganiseerd door andere consultants. Dit keer waren Arvid van Dam, Liza de Vries en Dennis Vermeij de organisatoren.

Belangrijk bij deze bijeenkomst is dat deze een grote mate van interactie kent. Het motto van deze keer was dan ook: “Zelf aan de slag met Customer Experience & Process Mining”. Dit leverde een gevarieerd programma op waar in de ochtend vooral Customer Experience centraal stond en in de middag door middel van Process Mining de klantreis, het bedieningsconcept en de beleving worden geanalyseerd.

Customerjourney
Customer Journey Mapping

Aan de hand van een fictieve case zijn groepjes aan de slag gegaan met verschillende methodieken en technieken voor het maken van persona’s en de bijbehorende Customer Journeys. Duidelijk werd al snel hoe dit, op de traditionele manier, onderhevig is aan interpretatie. Verschillende groepen, lieten met dezelfde persona’s, een andere klantreis zien.

In de middag werd voortbordurend op de ochtend dezelfde case en klantreis met behulp van Process Mining geanalyseerd. Iedereen kroop letterlijk zelf achter de laptop om te spelen met de Process Mining. Zo kan iedereen zelf ervaren wat Process Mining kan betekenen voor het proces in het algemeen en de klantreis in het bijzonder. De eindconclusie die iedereen hierbij trok, is dat de inzichten die voortkomen uit process mining en de snelheid waarmee dit mogelijk is, ongekend zijn.

Kennisconferentie
Process Mining in de praktijk

Na het dagprogramma is het tijd voor een borrel en etentje in de binnenstad van Haarlem. De avond wordt traditioneel dansend afgesloten in een leuke tent in Haarlem. De zaterdag sluiten we de kennisconferentie altijd af met een gezamenlijke activiteit. Deze keer is gekozen voor Bubbelbal. Een bijzondere ervaring!

activiteit

Bubbelbal: go, go, go!

We kijken terug op een succesvolle Kennisconferentie. Arvid, Liza en Dennis: bedankt voor de organisatie!

Houd de website in de gaten voor de drie belangrijkste take-aways van deze kennisconferentie.

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet weergegeven op de website. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *