Voor nieuwe talenten in het consultancy vak is het lastig om een keuze te maken waar je start in je veelbelovende carrière. Waar ligt jouw passie en wat voor organisatie past bij jouw normen en waarden? Er zijn tal van keuzes tussen de mooiste young professional programma’s. Dit is mijn verhaal over de eerste twee jaar van mijn carrière en de keuzes die ik heb gemaakt.

 

Alweer twee jaar geleden ben ik gestart bij MLC als Trainee business consultant. MLC wil starters op de arbeidsmark de kans bieden het consultancy vak in te gaan en biedt daarom een programma aan voor young professionals. Binnen een half jaar leer je de benodigde kennis en vaardigheden die je nodig hebt om mooie projecten te doen bij topspelers in de zakelijke dienstverlening, overheid of woningcorporaties. Is er een mooiere manier om je carrière als consultant te starten?

 

Voor mij is het antwoord op de bovenstaande vraag heel gemakkelijk. Ik had mij geen betere en leukere start durven bedenken. Met behulp van het MLC traineeship heb ik brede inhoudelijke kennis opgedaan en heb ik de ruimte gekregen om mijn eigen ontwikkelpad uit te stippelen om te werken aan mijn persoonlijke ambities. Dit kon ik direct inzetten bij mijn opdracht bij een grootbank. Samen met drie MLC collega’s hebben wij het processenlandschap in kaart gebracht en zijn we samen met de teams continu aan het verbeteren. Alle nieuwe ontwikkelingen en innovaties passen wij direct toe in de opdracht; zoals Agile werken, Lean, RPA en datakwaliteit. Met de juiste begeleiding vanuit MLC heb ik een brede basis weten te leggen als consultant.

 

Tijdens de afgelopen twee jaar heb ik samen met mijn talentcoach veel gesproken over persoonlijke ontwikkeling. Mijn passie is ondernemen en beweging maken bij onze klanten. Altijd de klant weten te verrassen met nieuwe ideeën en creativiteit. Maar ook daadwerkelijk weten te realiseren en implementeren. Naast het werk bij de klant, krijg je bij MLC de ruimte om bij te dragen aan de ontwikkeling van het bureau. Voor mij was dit een zoektocht vol verrassingen. Ik heb mij verdiept in Robotics Process Automation, Business Process management, ARIS en draag bij aan onze thema-avonden. Ondertussen ontwikkel ik mijzelf als accountmanager en probeer ik zoveel mogelijk klantgesprekken te voeren. Hierdoor kan ik onze klanten enthousiasmeren over ons verhaal en aanpak om hopelijk daarna een mooie samenwerking te starten. MLC biedt de ruimte om dingen te doen waar je enthousiast van wordt en je snel en veelzijdig te ontwikkelen.

 

Natuurlijk zijn er momenten waar je twijfelt of je op je plek zit en het gras groener lijkt bij de buren. Wat ik jullie voornamelijk wil meegeven is om te kijken naar de kernwaarden van de organisatie. Hoe kijkt de organisatie naar de wereld en hoe gaan ze te werk bij hun klanten. Dit is waarom MLC heel goed bij mij past. Wij zijn Sociaal Ondernemend. We durven te zeggen wat we doen en te doen wat we zeggen. Executie is belangrijk om het verschil te maken bij onze klanten. Daarnaast is MLC een hele sociale club consultants en ondernemen we verschillende gezellige uitjes; van een skiweekend tot een zomerse BBQ.

 

Terugkijkend op de afgelopen twee jaar ben ik heel trots. Trots op de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt, trots op de kansen die ik heb gekregen én gepakt en trots op de club waar ik onderdeel van uit maak. Kortom, vol energie ga ik verder aan mijn weg vol verrassingen en heb ik zin in wat de komende tijd mij gaat brengen.

 

Ben jij nieuwsgierig geworden door mijn blog en wil je hier meer over weten? Neem dan contact met mij op!

  • Neem contact op

  • Wendy van den Brink
  • Consultant
  • Contact

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet weergegeven op de website. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *