Freek Hermkens

Principal Consultant/ Manager MLC Academy

Freek is Principal Consultant bij MLC en Manager van de MLC Academy. Hij is een kennisgedreven probleemoplosser met een passie voor  het verbeteren van organisaties en het laten excelleren van mensen. Zijn kracht ligt in het ondersteunen van organisaties bij de implementatie van procesgericht sturen en het optimaliseren van bedrijfsprocessen met als doel het bereiken van continue verbetering. Hiervoor gebruikt hij o.a. de Lean en Agile methodieken. Verwonderd kijken naar de inrichting van organisaties en de rol van het midden management en zo een bijdrage leveren aan het verbeteren van prestaties,  dat is wat de aanpak van Freek typeert.

‘Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever.’ (Gandhi)

Gedrevenheid en verantwoordelijkheidsgevoel kenmerken Freek. Door zijn integere opstelling weet hij het vertrouwen van zijn omgeving te winnen. Freek heeft een pragmatische insteek, maar is analytisch ook sterk. Freek weet individuen en organisaties te inspireren dingen anders te doen, beter te doen. Dat doet hij als Manager van de MLC Academy, als coach en als consultant.

Freek is in 2020 gepromoveerd aan de TuE waar hij onderzoek deed naar hoe en in welke mate draagt middenmanagement bij aan het bereiken van continue verbetering binnen financiële dienstverleners. Zijn dissertatie The role of middle management in achieving continuous improvement: a demanding playing field heeft hij op 3 juni 2020 met succes verdedigd.

Verder sparren? Neem contact op met Freek!

Projecten

Blogs en artikelen