Snel veranderende klantbehoeftes, internationale concurrentie en snelle technologische veranderingen vereisen dat organisaties steeds effectiever presteren.  Om dat te kunnen blijven doen is continue aandacht voor de inrichting van jouw processen cruciaal. Business Process Management (BPM) is het managen van een  organisatie door middel van sturing op processen. Deze filosofie kenmerkt zich door een procesgerichte denkwijze, waarbij de inrichting van processen continu wordt verbeterd. De klant staat hierbij altijd centraal. Wij beheersen deze filosofie als geen ander en helpen jouw organisatie graag om op korte termijn de prestaties te verbeteren. Dat is effectief procesmanagement!

Waarom Business Process Management (BPM)?

Onder BPM verstaan wij “het (kunnen) beheersen, beïnvloeden, controleren en voorspelbaar maken van processen”. Bron: Effectief procesmanagement

Het is in onze ogen veel meer dan het beschrijven van processen. Het is een managementfilosofie met centrale aandacht voor ketensturing en samenwerking afdelingen heen. Sturing op processen is noodzakelijk om zaken als doorlooptijd, kwaliteit, kosten en risico’s te kunnen beheersen. Alles in het teken van een betere bediening van de klant en daarmee een verbetering van de prestaties.

Wat we doen

BPM volwassenheid

Door de inzet van onze BPM-scan wordt inzicht gekregen in het huidige volwassenheidsniveau van de organisaties. Ook geeft de scan inzicht in de randvoorwaarden om een volgend volwassenheidsniveau te realiseren.

Ketensturing

We richten ketensturing in: we helpen om procesverantwoordelijkheden te beleggen, we adviseren over de meest geschikte procesorganisatie en begeleiden overleggen om over afdelingen heen samen te werken aan het realiseren van klantbehoefte.

Procesoptimalisatie

Door inzicht in de huidige processen worden processen geoptimaliseerd aan de hand van methodieken als Lean, Six Sigma en Toyota Kata.

Kennisoverdracht

We bieden met de MLC Academy opleidingen aan op het gebied van BPM, coachen een succesvolle toepassing van BPM op de werkvloer en verhogen awareness door inzet van onze business game.

Onze cases

Ons kenniscentrum

Verder praten?

Wij denken graag mee over Business Process Management voor jouw organisatie. Of het nu gaat om advies of concrete projecten.